Informaţii utile
Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1
Activităţi recreaţionale

Horezu este un oraş aflat la 43 km de Râmnicu Vâlcea (pe DN 67), renumit centru tradiţional de olarit. Aici se ţine în fiecare an, în perioada verii, Festivalul ceramicii "Cocoşul de Hurez" care face apel la unul din motivele cele mai folosite in ceramica din zonă. Ceramica este prezentă atât în cadrul magazinelor de specialitate, cât şi la atelierele proprii ale ceramiştilor horezeni.

Atracţii turistice principale : Mănăstirea Horezu, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu, din anul 1690, Mănăstirea Bistriţa (1492-1494), Mănăstirea Arnota (1634).

© turism Prundeni 2012   Investim in viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene şi a Guvernului României.


Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro