Regiunea
Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1Slide 1
Resurse turistice

Casa Memorială Gib Mihăescu
Adresa: Str. Regele Carol, nr. 5
Telefon: 0250 810 287
Profil: Memorialistică.
In aceasta casa a locuit scriitorul, impreuna cu sotia sa, in perioada 1920-1930. Colectia expusa cuprinde obiecte care au apartinut scriitorului: manuscrise, fotografii, corespondenta cu familia, o luneta.

Muzeul Viei şi Vinului
Adresă: Str. Gib Mihăescu, nr. 22
Telefon: 0350 401 899, 0250 738 121
Profil: Etnografie.
Clădirea muzeului este monument de arhitectura in stil neoclasic, construită ca locuinta particulara în anul 1920. Din 1974 s-a organizat Muzeul Viei şi Vinului unde sunt expuse marturiile scrise care atesta recunoasterea internationala a vinurilor de Dragasani precum si o colectie de utilaje si instalatii specifice pregătirii, preparării şi conservării vinului.

Ruinele castrului roman "Russidava" sau cetatea "Domnului de Roua", descoperite in cartierul Momotesti, la circa 150 m de soseaua nationala Ramnicu Valcea-Craiova, via Ganeasa.

OBIECTIVE DE CULT
Biserica Adormirea Maicii Domnului (Biserica cu cal) din cartierul Capul Dealului, monument istoric datand din 1824;
Biserica Targului Dragasani care in trecut a fost o constructie impresionanta inconjurata de ziduri din care o parte se mai pastreaza si astazi. In jurul sau au avut loc luptele dintre panduri si turci in anul 1821. Dupa Primul Razboi Mondial a fost demolata insa pe acelasi loc s-a ridicat actuala Catedrala a orasului Dragasani.

© turism Prundeni 2012   Investim in viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene şi a Guvernului României.


Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro